Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/plastikp/public_html/valutagruppen.se/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 390
bästa räntan | Svenska Valutagruppen
Site Overlay

bästa räntan

Ränta är ett begrepp som är viktigt, vare sig man har pengar som man vill låta banken förvalta, eller om man inte har pengar utan istället vill låna av banken. I båda fallen vill man säkert ha den bästa räntan. Självklart vill den som sparar ha så stor avkastning på sina surt förvärvade slantar som det bara är möjligt. Genom att jämföra olika banker kan man hitta den bästa räntan just nu. Var man får den bästa räntan är också beroende av vilken sparform man väljer. Man kan säga att rent generellt har vanliga personkonton och lönekonton ganska låga räntor medan sparkonton ligger lite högre i ränteläge. Därför bör man försöka se till att man har så pass mycket pengar på sitt löne- eller personkonto att man kan ta därifrån när man betalar löpande räkningar. På så sätt får pengarna sitta i fred på sparkontot och därmed ge större avkastning. Och så gäller det förstås att välja ett sparkonto med den bästa räntan man kan hitta.

 

Den bästa räntan brukar man kunna hitta hos kreditinstitut som specialiserat sig på sparande, eller hos mindre, så kallade nischbanker. Detta är banker som har specialiserat sig på ett mindre antal tjänster, t ex utlåning och sparande. Där brukar det vara möjligt att hitta bästa räntan, eftersom de vill kunna konkurrera med de stora bankerna om spararna. När det gäller sparande kan en liten procentsats skillnad göra mycket stor skillnad på kontot, i synnerhet om man har mycket pengar sparade.

 

 

Den absolut bästa räntan vid sparande kan du få om du sätter dina pengar i ett bundet sparande. Om man binder sina pengar i några år, det vill säga att man under denna tid inte gör några uttag, får man bästa räntan idag och får en högre ränta än i de sparformer där du fritt kan göra uttag.

 

Bästa räntan vid lånealternativen

 

Men, det är kanske inte bland spararna, i alla fall inte hos småspararna, det är vanligast att jaga efter bästa räntan. Det är nog oftare när man tänker ta ett lån eller kredit. Eftersom det alltid kostar pengar att låna, vill man ju få ner kostnaderna så mycket man bara kan. Då gäller det att hitta ett lån till den bästa räntan. Om man är beredd att lägga ner lite tid, så behöver det inte vara så svårt. På internet finns hemsidor för de flesta företag som lånar ut pengar, och det är bara att sätta sig ned och börja läsa för att ta reda på vart man kan få bästa räntan 2012. Man jämför de olika långivare man funderar på att anlita, och kan på det sättet hitta bästa räntan. Det finns till och med olika verktyg ute på internet som  hjälper en att jämföra räntor och andra avgifter.

Att jämföra räntor kan vara en bra idé, innan man bestämmer sig för var man ska lägga sitt lån, men man bör också vara medveten om att det inte är enbart räntan som avgör hur dyrt ett lån blir. Det tillkommer nästan alltid andra avgifter, som uppläggningsavgift, faktureringsavgift och en del andra avgifter som varierar mellan de olika långivarna. Det är alltså inte bara den bästa räntan man ska titta efter, utan även dessa avgifter. Den effektiva räntan är det som talar om hur mycket ett lån egentligen kostar, så för att veta hur ens ekonomi kommer att påverkas, är det denna man ska ha koll på. Det är ju tråkigt om man varit ordentlig och jämfört räntor för att hitta bästa räntan på privatlån och sen tvingas inse att man istället valt ett lån som blir dyrare på grund av andra avgifter.

Navigera här för att veta mer i detalj om halens privatlån

relaterade taggar:

golvläggare stockholm,ferratum,expresskredit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *